
Federacja Polskich Banków Żywności w Warszawie dokonała oceny ofert dotyczących „Opracowania przewodnika ograniczania marnotrawstwa żywności poprzez...
czytaj dalejFederacja Polskich Banków Żywności w Warszawie zaprasza do składania ofert na „Opracowanie przewodnika ograniczania marnotrawstwa żywności poprzez...
czytaj dalejPraca zbiorowa pt. Starty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu stanowi kompleksowe omówienie zagadnień związanych z powstawaniem...
czytaj dalejW ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności...
czytaj dalejPrzez ostatnie półtora roku naukowcy z SGGW i IOŚ badali co my, Polacy, robimy z żywnością – ile kupujemy, jak gotujemy i czy marnujemy jedzenie. Właśnie...
czytaj dalejMarnotrawcze nawyki plasują nas w niechlubnej czołówce Europy pod względem ilości wyrzucanego jedzenia – w tym wstydliwym rankingu zajmujemy wysokie, 5....
czytaj dalej