30 czerwca 2020

Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi.

Dokumenty  zawierają zestaw praktycznych porad i instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji piekarsko-cukierniczej

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetworstwa zbóż konsumpcyjnych

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb

Zapraszamy do lektury!

23 listopada 2020

Zapytanie ofertowe nr 2/2020/PROM

Federacja Polskich Banków Żywności w Warszawie zaprasza do składania ofert dotyczących rozbudowy systemu enova365 o moduł Business Intelligence w ramach projektu pt. „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej... czytaj dalej

13 listopada 2020

Wynik zapytania ofertowego nr 1/2020/PROM

Federacja Polskich Banków Żywności w Warszawie dokonała oceny ofert dotyczących „Opracowania przewodnika ograniczania marnotrawstwa żywności poprzez realizację eksperckiego badania metodą delficką” w ramach... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności