30 czerwca 2020

Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Podstawą do ich napisania były wyniki badań i analiz przeprowadzonych przez ekspertów IOŚ-PIB we współpracy z ekspertami branżowymi.

Dokumenty  zawierają zestaw praktycznych porad i instrukcji do wykorzystania przez producentów oraz przetwórców żywności.

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji piekarsko-cukierniczej

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetworstwa zbóż konsumpcyjnych

PROM – Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb

Zapraszamy do lektury!

11 sierpnia 2020

Starty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu – nowa publikacja

Praca zbiorowa pt. Starty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu stanowi kompleksowe omówienie zagadnień związanych z powstawaniem strat i marnotrawstwa żywności w Polsce. Do przygotowania oraz... czytaj dalej

30 czerwca 2020

Poradniki dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności

W ramach projektu pt. Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności (PROM) powstały trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności