Publikacje naukowe

Risk Management of Dairy Product Losses as a Tool to Improve the Environment and Food Rescue Autorzy: Beata Bilska, Danuta Kołożyn-Krajewska

Methodological Barriers of Monitoring and Research of Food Losses and Waste (FLW) Autorzy: Karol Krajewski, Mikołaj Niedek, Sylwia Łaba, Krystian Szczepański, Bolesław Borkowski

Analysis of the Behaviors of Polish Consumers in Relation to Food Waste Autorzy: Beata Bilska, Marzena Tomaszewska, Danuta Kołożyn-Krajewska

Consumer Understanding of the Date of Minimum  Durability of Food in Association with Quality  Evaluation of Food Products After Expiration  Autorzy: Dorota Zielińska, Beata Bilska, Katarzyna Marciniak‐Łukasiak, Anna Łepecka, Monika Trząskowska, Katarzyna Neffe‐Skocińska, Marzena Tomaszewska, Aleksandra Szydłowska, Danuta Kołożyn‐Krajewska

Managing the Risk of Food Waste in Foodservice Establishments Autorzy: Beata Bilska, Marzena Tomaszewska, Danuta Kołożyn-Krajewska

Metody ilościowe w badaniu strat i marnotrawstwa żywności w sektorze produkcji pierwotnej Autorzy: Mikołaj Niedek, Sylwia Łaba, Krystian Szczepański, Karol Krajewski

Definiowanie strat i marnotrawstwa żywności Autorzy: Mikołaj Niedek, Sylwia Łaba, Anna Kamińska-Dwórznicka, Karol Krajewski, Krystian Szczepański

Regulation of the food waste measuring in the EU in the light of the need of counteracting the food wastage Autorzy: Sylwia Łaba, Mikołaj Niedek, Krystian Szczepański, Robert Łaba, Anna Kamińska-Dwórznicka

Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zwierzęcej Autorzy: Mikołaj Niedek, Krystian Szczepański, Sylwia Łaba

Przyczyny powstawania strat mleka na etapie produkcji i transportu surowca Autorzy: Agnieszka Ognik, Sylwia Łaba, Anna Sylwia Tarczyńska, Monika Radzymińska

Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym – przyczyny i sposoby ograniczania Autorzy: Agnieszka Ognik, Robert Łaba, Grzegorz Tokarczyk

Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych Autorzy: Sylwia Łaba, Grażyna Cacak-Pietrzak, Krystian Szczepański, Alicja Sułek

Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym

Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko- cukierniczej Autorzy: Sylwia Łaba, Robert Łaba

Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji roślinnej