Publikacje naukowe
How to Prevent Bread Losses in the Baking and Confectionery Industry?—Measurement, Causes, Management and Prevention
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki, Krystyna Rejman, Joanna Kobus-Cisowska, Sylwia Łaba and Robert Łaba
Risk Management of Dairy Product Losses as a Tool to Improve the Environment and Food Rescue Autorzy: Beata Bilska, Danuta Kołożyn-Krajewska
Methodological Barriers of Monitoring and Research of Food Losses and Waste (FLW) Autorzy: Karol Krajewski, Mikołaj Niedek, Sylwia Łaba, Krystian Szczepański, Bolesław Borkowski
Analysis of the Behaviors of Polish Consumers in Relation to Food Waste Autorzy: Beata Bilska, Marzena Tomaszewska, Danuta Kołożyn-Krajewska
Consumer Understanding of the Date of Minimum Durability of Food in Association with Quality Evaluation of Food Products After Expiration Autorzy: Dorota Zielińska, Beata Bilska, Katarzyna Marciniak‐Łukasiak, Anna Łepecka, Monika Trząskowska, Katarzyna Neffe‐Skocińska, Marzena Tomaszewska, Aleksandra Szydłowska, Danuta Kołożyn‐Krajewska
Managing the Risk of Food Waste in Foodservice Establishments Autorzy: Beata Bilska, Marzena Tomaszewska, Danuta Kołożyn-Krajewska
Metody ilościowe w badaniu strat i marnotrawstwa żywności w sektorze produkcji pierwotnej Autorzy: Mikołaj Niedek, Sylwia Łaba, Krystian Szczepański, Karol Krajewski
Definiowanie strat i marnotrawstwa żywności Autorzy: Mikołaj Niedek, Sylwia Łaba, Anna Kamińska-Dwórznicka, Karol Krajewski, Krystian Szczepański
Regulation of the food waste measuring in the EU in the light of the need of counteracting the food wastage Autorzy: Sylwia Łaba, Mikołaj Niedek, Krystian Szczepański, Robert Łaba, Anna Kamińska-Dwórznicka
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zwierzęcej Autorzy: Mikołaj Niedek, Krystian Szczepański, Sylwia Łaba
Przyczyny powstawania strat mleka na etapie produkcji i transportu surowca Autorzy: Agnieszka Ognik, Sylwia Łaba, Anna Sylwia Tarczyńska, Monika Radzymińska
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym – przyczyny i sposoby ograniczania Autorzy: Agnieszka Ognik, Robert Łaba, Grzegorz Tokarczyk
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych Autorzy: Sylwia Łaba, Grażyna Cacak-Pietrzak, Krystian Szczepański, Alicja Sułek
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko- cukierniczej Autorzy: Sylwia Łaba, Robert Łaba